V Baškirsku vybuchol a horel muničný sklad, evakuovali stovky ľudí

NETKY.SK • 27 Máj 2011, 07:36 • 2 min
V Baškirsku vybuchol a horel muničný sklad, evakuovali stovky ľudí

V Baškirsku vybuchol a horel muničný sklad, evakuovali stovky ľudí

slovakia

left justify in out

img

Požiar a explózie zasiahli dnes muničný sklad v Baškirsku na juhu Ruska. Zranenia pritom utrpelo sedem ľudí, úrady z okolia evakuovali stovky obyvateľov. Informovali o tom ruské médiá.
      K požiaru a explóziám došlo v sklade na likvidáciu starej munície približne 1200 kilometrov východne od Moskvy. Poškodených bolo 12 domov, dva vojenské budovy a niekoľko ďalších objektov.
      Ľudí z vojenského areálu a susedných domov evakuovali, uviedli regionálne úrady. Štátna tlačová agentúra RIA Novosti informovala, že evakuácia sa týkala zhruba 2500 obyvateľov. Zo zranených, ktorých previezli do nemocnie, nebol nikto v ohrození života.
      Informácie o príčine požiaru sa líšili, oheň sa mohol rozšíriť zo susedného lesa, niektoré zdroje však hovoria, že munícia určená na likvidáciu explodovala počas prepravy.
      Výbuchy a požiare v muničných skladoch v bývalom Sovietskom zväze často spôsobuje nedbalosť, uviedla tlačová agentúra Reuters.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies