V Bahrajne zatkli podozrivého pašeráka materiálov na výrobu bômb

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 12:17 • 2 min
V Bahrajne zatkli podozrivého pašeráka materiálov na výrobu bômb

MANÁMA - Úrady v Bahrajne zatkli osobu, ktorá pricestovala z Iraku a pokúšala sa do tohto nepokojného ostrovného štátu v Perzskom zálive prepašovať materiály na výrobu bômb. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na dnešné oznámenie bahrajnskej polície.

slovakia

left justify in out

Podozrivého zatkli, keď prišiel autobusom na pohraničné stanovište na moste, ktorý spája ostrov so Saudskou Arábiou. Materiály na výrobu bômb nájdené v autobuse polícia skonfiškovala. Podozrivého však úrady neidentifikovali.

 

Monarchia Bahrajn zažíva už štyri roky nepokoje, ktoré sú pokračovaním rozsiahlych protivládnych protestov, vedených šiitským väčšinovým obyvateľstvom proti sunnitskému vládnucemu rodu.

Mladí protestujúci sa pravidelne dostávajú do zrážok s poriadkovou políciou. Pri týchto nepokojoch množstvo malých bômb, zacielených najmä proti bezpečnostným zložkám, zabilo alebo zranilo niekoľkých policajtov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies