V Bad Deutsch-Altenburgu budú cez víkend v aréne bojovať gladiátori

NETKY.SK • 18 August 2011, 12:11 • 2 min
V Bad Deutsch-Altenburgu budú cez víkend v aréne bojovať gladiátori

V Bad Deutsch-Altenburgu budú cez víkend v aréne bojovať gladiátori

slovakia

left justify in out

img

Priaznivci gladiátorských hier si cez nasledujúci víkend prídu na svoje v rakúskom kúpeľnom mestečku Bad Deutsch-Altenburgu neďaleko Bratislavy. V tamojšom amfiteátri sa v sobotu a nedeľu (20.-21.8.) popoludní uskutoční podujatie Gladiátori v aréne.
      Po minulomesačnom predstavení to bude záverečné podujatie pod týmto názvom v rámci rozsiahlej Dolnorakúskej výstavy 2011. Do amfiteátra opäť slávnostne vpochodujú gladiátori štýlovo sprevádzaní hudobníkmi a tanečníkmi. Po zvolaní bohyne Nemesis nastúpia proti sebe bojovníci s autenticky zrekonštruovanými zbraňami.
      "Výnimočnou atrakciou bude dych berúci boj na mostíku, pretože autorský tím Dr. Marcusa Junkelmanna kladie veľký dôraz na jeho hodnoverné spracovanie," uviedol pre TASR Prokop Slováček z bratislavskej B.H. Public relations & Promotion.
      Pre návštevníkov budú k dispozícii aj ďalšie okolité miesta historickej Dolnorakúskej výstavy. Je to zrekonštruované múzeum rímskej histórie pod holým nebom Petronell-Carnuntum, vyše storočné múzeum Carnuntinum v Bad Deutsch-Altenburgu a Továreň na kultúru - Kulturfabrik Hainburg s výstavou o histórii strednej Európy aj svetových objavov.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies