V B. Bystrici zomrela na prasaciu chrípku mladá žena

NETKY.SK • 20 Február 2013, 07:56 • 2 min
V B. Bystrici zomrela na prasaciu chrípku mladá žena

V B. Bystrici zomrela na prasaciu chrípku mladá žena - Zaujímavosti Pacientka s potvrdenou diagnózou chrípky typu A(H1N1), ktorá ležala v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F.

slovakia

left justify in out

img

Pacientka s potvrdenou diagnózou chrípky typu A(H1N1), ktorá ležala v banskobystrickej Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta (FDR) od 4. februára, počas víkendu zomrela. TASR to potvrdila Ružena Maťašeje z referátu internej a externej komunikácie nemocnice.

"Stav pacientky sa napriek prechodnému zlepšeniu náhle zhoršil a počas víkendu ochoreniu podľahla," uviedla Maťašeje.

Ako hovorkyňa povedala TASR ešte 4. februára, pacientku s potvrdenou diagnózou chrípky typu A(H1N1) v daný deň zo žiarskej nemocnice preložili do banskobystrickej Rooseveltovej nemocnice. "Vo FNsP FDR je hospitalizovaná na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny. Pacientka sa nachádza v umelom spánku a na umelej pľúcnej ventilácii," priblížila vtedy jej stav hovorkyňa.

Na Oddelení anestéziológie a intenzívnej medicíny nemocnice sú aktuálne hospitalizovaní ešte dvaja pacienti, u ktorých sa potvrdil vírus A(H1N1), dodala Maťašeje.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies