V Ázii privítali lunárny Nový rok v znamení hada

NETKY.SK • 11 Február 2013, 08:11 • 2 min
V Ázii privítali lunárny Nový rok v znamení hada

V Ázii privítali lunárny Nový rok v znamení hada - Zaujímavosti Viac ako miliarda ľudí v celej Ázii aj mimo nej dnes víta lunárny Nový rok, ktorý sa tento rok nesie v znamení hada. V Číne odprevádzali rok draka a vítali rok hada už tradične fanfárami, ohň

slovakia

left justify in out

imgViac ako miliarda ľudí v celej Ázii aj mimo nej dnes víta lunárny Nový rok, ktorý sa tento rok nesie v znamení hada.

V Číne odprevádzali rok draka a vítali rok hada už tradične fanfárami, ohňostrojmi, petardami a inou zábavnou pyrotechnikou, ktorú predávajú doslova na každom rohu, lebo Číňania veria, že nimi možno odplašiť zlých duchov, pripomenula vo vysielaní televízna spoločnosť Sky News. 

V Pekingu záplava červených lampášov.
Pekinský park Chrám Zeme bol dnes doslova zaplavený červenými lampášmi, ktoré zapálili návštevníci, ktorí sa zišli na tradičných tanečných predstaveniach alebo sa prechádzali pomedzi stánky s jedlom, nápojmi, hračkami, suvenírmi s motívom hada. Vzhľadom na averziu poverčivých ľudí majú mnohé hračky či balóny v podobe hadov nezvyčajne šťastný výraz alebo usmiatu "tváričku". 

Niektorí Číňania dávajú prednosť oslave v kruhu rodiny a pri sledovaní novoročnej šou v televízii, v ktorej obyčajne vystupujú najslávnejší speváci, hudobníci a herci. Toho roku sa jej hviezdou stala kanadská speváčka Céline Dionová, ktorá bola prvou nečínskou účinkujúcou v programe. Zaspievala pieseň My Heart Will Go On.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies