V automobilke Volkswagen začalo kolektívne vyjednávanie

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 17:12 • 2 min
V automobilke Volkswagen začalo kolektívne vyjednávanie

BRATISLAVA - V spoločnosti Volkswagen Slovakia, a.s. v Bratislave sa v stredu začalo kolektívne vyjednávanie medzi zástupcami firmy a zamestnancov.

slovakia

left justify in out

 Ako automobilka informovala, svojim zamestnancom ponúka atraktívne pracovné podmienky. Zahŕňajú napríklad dovolenkový vianočný príspevok (trinásty a štrnásty plat) a odmenu za hospodárske výsledky. Výsledky kolektívneho vyjednávania sa budú týkať vyše 9 900 zamestnancov spoločnosti.

 

"Neistoty pribúdajú vo viacerých regiónoch. Naša konkurencieschopnosť nesme byť ohrozená. Nevyhnutná je preto primeraná dohoda," povedal vedúci vyjednávaní za Volkswagen Slovakia Eric Reuting. "Aj v budúcnosti chceme vyrábať autá na Slovensku. Vzhľadom na súčasné rámcové podmienky však budeme úspešní iba vtedy, keď nájdeme spoločne so zástupcami zamestnancov tie správne riešenia," dodal. 

 

Spoločnosť Volkswagen Slovakia, a. s. patrí k najväčším zamestnávateľom, exportérom a investorom v súkromnom sektore na Slovensku a zamestnáva viac ako 9 900 ľudí. V závode v Bratislave vyrába automobily Volkswagen Touareg, Audi Q7, Volkswagen up!, Volkswagen e-up!, SEAT Mii, Škoda Citigo, karosérie Porsche Cayenne a prevodovky. V Martine vyrába komponenty pre podvozky a prevodovky a v Košiciach pripravuje vozidlá na export do Ruska. V Stupave vyrába nástroje pre produkčné linky. Spoločnosť vyrobila na Slovensku od roku 1991 vyše štyri milióny vozidiel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies