V autobuse pri Tel Avive explodovala bomba

NETKY.SK • 22 December 2013, 19:06 • 2 min
V autobuse pri Tel Avive explodovala bomba

JERUZALEM - Naposledy nálož vybuchla v izraelskom autobuse v novembri 2012, pričom zranila 15 ľudí.

slovakia

left justify in out

V autobuse neďaleko izraelského Tel Avivu explodovala dnes nálož. Pasažieri krátko pred výbuchom stihli vystúpiť. Podľa polície utrpel ľahké zranenia pyrotechnik. Izraelské úrady podozrievajú z nastraženia bomby palestínskych militantov. K útoku sa zatiaľ neprihlásia žiadna skupina.

"V autobuse bolo 12 pasažierov. Vodič zastavil hneď, keď ho upozornili na podozrivý predmet. Išlo o tašku, ktorá bola na zadnom sedadle. Okamžite nariadil všetkým vystúpiť," citovala agentúra Reuters hovorcu autobusovej spoločnosti Eitana Fixmana.

Ľahké zranenia utrpel policajný pyrotechnik. Nálož totiž explodovala ešte predtým, než ju mohol zneškodniť, uviedla agentúra Sinchua s odvolaním sa na políciu.

"Zdá sa, že explózia bomby vo verejnom autobuse pri Tel Avive bola skutočne teroristickým útokom," konštatoval Ofir Gendelman, hovorca izraelského premiéra Benjamina Netanjahua.

Naposledy nálož vybuchla v izraelskom autobuse v novembri 2012, pričom zranila 15 ľudí. Útok sa odohral v blízkosti budovy ministerstva obrany v Tel Avive. Začiatkom tohto mesiaca sa izraelský Arab priznal k nastraženiu bomby. Vyhlásil, že konal z politických dôvodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona