V Austráii platia zákony pre všetkých, premiér dostal pokutu za pomerne malý prešľap

NETKY.SK • 29 December 2017, 14:09 • 2 min
V Austráii platia zákony pre všetkých, premiér dostal pokutu za pomerne malý prešľap

SYDNEY - Austrálsky premiér Malcolm Turnbull dostal pokutu za to, že si počas plavby na člne v prístave v Sydney neobliekol záchrannú vestu. Informovala o tom v piatok agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Turnbulla odfotili, keď sa plavil vo svojom malom člne od móla k zhruba 20 metrov vzdialenej pláži v blízkosti jeho sydneyského domu. Fotografia sa následne objavila vo štvrtkovom vydaní austrálskych novín.

 

Príslušný úrad vo svojej reakcii avizoval, že premiérovi udelia pokutu vo výške 250 austrálskych dolárov (163 eur) za to, že nemal na sebe záchrannú vestu, napriek tomu, že sa na člne plavil sám.

 

Turnbull na Facebooku napísal, že sa z celého incidentu poučil a že na záchrannú vestu už nikdy nezabudne. "Predpisy sa často zdajú byť veľmi formálne, ale vďaka nim sme tam (na vode) v bezpečí a mali by sme ich všetci dodržiavať," dodal Turnbull.

 

Pokutu premiérovi udelili v ten istý deň, ako sa pri Sydney utopil muž po prevrátení rybárskeho člnu. Ďalších dvoch ľudí z člna sa podarilo zachrániť pomocou helikoptéry. Nikto z nich nemal na sebe záchrannú vestu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona