V Austrálii zistili tehotnej žene vírus zika

NETKY.SK • 10 Február 2016, 14:24 • 2 min
V Austrálii zistili tehotnej žene vírus zika

SYDNEY - Tehotnej žene v Austrálii diagnostikovali po návrate zo zahraničia vírus zika. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na dnešné vyhlásenie predstaviteľov austrálskeho zdravotníctva.

slovakia

left justify in out

Vírus diagnostikovali žene v austrálskom štáte Queensland, ktorá sa vrátila z cesty v cudzine. Štátne ministerstvo zdravotníctva odmietlo uviesť ďalšie podrobnosti, napríklad krajinu, ktorú žena navštívila. Dodalo len, že pacientka sa neinfikovala nikde vo vlasti.

 

Minulý týždeň diagnostikovali vírus zika aj inej žene v Queenslande, ktorá sa vrátila zo Salvádora.

 

Odborníci tvrdia, že riziko šírenia vírusu zika v Austrálii je mimoriadne nízke. Druh komára, ktorý vírus prenáša, žije iba v odľahlom severovýchodnom cípe krajiny a ten je riedko obývaný.

 

Vírus zika sa rýchlo šíri po Latinskej Amerike. Väčšina ľudí, ktorá sa ním nakazila, má iba mierne alebo žiadne príznaky. Vládne však podozrenie, že zika spôsobuje deformácie u novorodencov, ktorí sa rodia s abnormálne malými hlavami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona