V Austrálii zatkli muža, ktorý poslal na konzuláty podozrivé balíčky

NETKY.SK • 10 Január 2019, 07:19 • 2 min
V Austrálii zatkli muža, ktorý poslal na konzuláty podozrivé balíčky

SYDNEY - Austrálska polícia zatkla v stredu muža v súvislosti so zaslaním 38 podozrivých balíčkov na konzuláty a veľvyslanectvá v mestách Canberra, Melbourne a Sydney.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťosemročného muža zatkli v jeho dome na vidieku v štáte Viktória a obvinili ho z posielania nebezpečných predmetov poštou. Hrozí mu až 10 rokov väzenia.

 

Polícia má zatiaľ k dispozícii 29 z týchto balíčkov a identifikovala "všetkých určených adresátov". Zvyšných deväť balíčkov nepredstavuje podľa polície hrozbu pre širokú verejnosť.

 

img

Zdroj: SITA

 

Podozrivé zásielky dostali napríklad diplomatické misie Spojených štátov, Číny, Talianska, Indie, Japonska, Nového Zélandu, Izraela, Švajčiarska, Argentíny či Grécka.

 

Peter Erb, manžel švajčiarskej honorárnej konzulky v Austrálii Manuely Erbovej, povedal, že konzulát jej krajiny v Melbourne dostal v stredu malú obálku doručenú austrálskou poštou. V obálke bol biely materiál v plastovom obale s nápisom "azbest". Erb dodal, že obsah obálky nebol nebezpečný.

 

img

Zdroj: SITA

 

Argentínsky konzulát v Sydney v pondelok evakuovali po tom, ako bol nahlásený podozrivý biely prášok v plastových vreckách vložených do obálok, ktorý však vyhodnotili ako neškodný.

 

Polícia začala podrobovať balíčky testom s cieľom určiť presné zloženie látok, ktoré obsahujú.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies