V Austrálii začali platiť rozšírené sankcie uvalené voči Rusku

NETKY.SK • 31 Marec 2015, 07:07 • 2 min
V Austrálii začali platiť rozšírené sankcie uvalené voči Rusku

MOSKVA - V Austrálii vstúpili dnes do platnosti rozšírené sankcie voči Rusku; šesť mesiacov po tom, ako ich Canberra ohlásila v dôsledku vývoja situácie na Ukrajine. Informovala o tom agentúra RIA Novosti s odvolaním sa na oznam austrálskej ministerky zahraničných vecí Julie Bishopovej.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Začali platiť rozšírené sankcie voči Rusku ako odpoveď na jeho pokračujúce ohrozovanie suverenity a územnej celistvosti Ukrajiny," uviedla Bishopová na svojej oficiálnej webovej stránke. Tieto opatrenia zakazujú vývoz a dovoz zbraní, ako aj tovaru spojeného s prieskumom ropných ložísk a ťažbou tejto komodity. Zákaz sa týka i obchodných transakcií s určitými finančnými nástrojmi vydanými ruskými štátnymi spoločnosťami. Sankciám podliehajú tiež investície na území anektovaného Krymu.

 

Reštrikcie austrálskej vlády ohlásené vlani v septembri sú nastavené tak, aby presne zodpovedali sankciám uvaleným na Moskvu Európskou úniou, Kanadou a Spojenými štátmi. Sú dodatkom cielených finančných sankcií a cestovných zákazov, ktoré Canberra uložila minulý rok v júni a septembri, vysvetľuje RIA Novosti.

 

Západ uvalil na Rusko niekoľko kôl ekonomických opatrení, obviňujúc ho z účasti na ukrajinskej kríze. Moskva tieto tvrdenia odmieta a zdôrazňuje, že sankcie sú kontraproduktívne a okrem cieľovej krajiny poškodzujú aj tie, ktoré ich aplikujú.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies