V Austrálii vyčíňa počasie, najmenej traja mŕtvi v dôsledku silných búrok a záplav

NETKY.SK • 6 Jún 2016, 09:02 • 2 min
V Austrálii vyčíňa počasie, najmenej traja mŕtvi v dôsledku silných búrok a záplav

SYDNEY - Najmenej traja ľudia zahynuli a štyria sú nezvestní v dôsledku silných búrok a záplav, ktoré cez víkend zasiahli Austráliu.

slovakia

left justify in out

Oficiálne zdroje, na ktoré sa odvoláva agentúra DPA, informovali dnes o jednom smrteľnom prípade v hlavnom meste Canberra a ďalších dvoch na území štátu Nový Južný Wales.

 

V Canberre zahynul istý muž v "divokej vode" po tom, ako uviazol v prevrátenom úžitkovom vozidle. Podobným spôsobom zahynuli aj ďalší dvaja muži v Novom Južnom Walese.

 

Nezvestné osoby hlásia z Nového Južného Walesu, ale aj z ostrova Tasmánia, kde napršalo viac ako 200 milimetrov. Sydney a iné veľké mestá na východe Austrálie takisto cez víkend zápasili s mimoriadne výdatnými zrážkami a so silným vetrom.

 

Podľa hovorcu tamojších pohotovostných zložiek Matta Reevesa bolo uskutočnených "mnoho" zásahov v prípadoch, keď ľudia podcenili situáciu a vošli do zaplavených území autami alebo pešo.

 

Záplavy ešte v nedeľu viedli k evakuácii obyvateľov niektorých častí Sydney. V zasiahnutej časti Austrálie bola narušená železničná a autobusová doprava.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona