V Austrálii sa zatúlala ovca. Keď ju chytili, vyzerala ako hipík. Neuveríte, koľko vlny z nej ostrihali

NETKY.SK • 25 Júl 2018, 15:00 • 2 min
V Austrálii sa zatúlala ovca. Keď ju chytili, vyzerala ako hipík. Neuveríte, koľko vlny z nej ostrihali

SYDNEY - Viac než ľahko sa teraz cíti ovca farmára Graema Bowdena z východnej Austrálie, ktorú konečne chytili po niekoľkých rokoch a ostrihali. Ako informovala agentúra Reuters, ovcu zbavili 30 kíl vlny dlhej 33 centimetrov. To je viac než šesťnásobok priemerného množstva rúna ostrihaného z jednej ovce počas pravidelného strihania.

slovakia

left justify in out

Ovca menom Shrek II sa zrejme o svoju srsť dobre starala, pretože podľa farmára Bowdena bola vlna neuveriteľne čistá, píše server novinky.cz.

 

"Už sme ju ostrihali. A s tak vysokou cenou vlny, ako je teraz, by bolo fajn mať takýchto aspoň 2000. Mohol by som nakúpiť nejaké seno,“ napísal Bowden na svoj facebookový profil.

 

Cena za austrálsku ovčiu vlnu vystúpila tohto roku na nový rekord. V posledných dňoch sa pohybovala okolo 20 austrálskych dolárov za kilogram, čo je medziročný nárast o viac než 30 percent.

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies