V Austrálii sa do obchodov dostali jahody, v ktorých boli ukryté ihly: Hospitalizovali už najmenej jednu osobu

NETKY.SK • 17 September 2018, 09:10 • 2 min
V Austrálii sa do obchodov dostali jahody, v ktorých boli ukryté ihly: Hospitalizovali už najmenej jednu osobu

MELBOURNE - Austrálska vláda začala vyšetrovať prípady, keď spotrebitelia našli v košíčkoch s jahodami ihly na šitie. Ich nálezy hlásia z mnohých regiónov krajiny.

slovakia

left justify in out

Minister zdravotníctva Greg Hunt nariadil úradom pre bezpečnosť potravín prešetriť túto kauzu, ktorá sa týka šiestich z ôsmich austrálskych štátov.

 

Prvý prípad zaznamenali minulý týždeň v štáte Queensland. Po náleze ihiel medzi jahodami obchodné siete tovar stiahli z predaja. Podobné prípady hlásili potom aj z iných piatich štátov austrálskeho zväzu.

 

V dôsledku konzumácie jahody so šijacou ihlou vo vnútri hospitalizovali už najmenej jednu osobu. Minister zdravotníctva v súvislosti s incidentmi uviedol, že ide o podlý útok, ktorý ohrozuje kohokoľvek. Spresnil, že prípadom sa zaoberajú federálne úrady, ktorých úlohou je okrem iného zistiť, či došlo k zanedbaniu kontroly v obchodných reťazcov, a prijať opatrenia, ktoré znemožnia zopakovanie takejto situácie v budúcnosti.

 

Okrem federálnych úradov sa prípadom nálezu ihiel v košíkoch s jahodami venuje aj štátna polícia, ktorá však zatiaľ neidentifikovala žiadnu podozrivú osobu.

 

Vláda štátu Queensland vypísala odmenu 100.000 austrálskych dolárov za informácie, ktoré by viedli k objasneniu prípadu a vypátraniu páchateľa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies