V Austrálii protestovali proti islamu, podporili nemeckú Pegidu

NETKY.SK • 6 Február 2016, 12:07 • 2 min
V Austrálii protestovali proti islamu, podporili nemeckú Pegidu

CANBERRA - Šesť konzervatívnych skupín občanov demonštrovalo dnes v austrálskom hlavnom meste Canberra na podporu nemeckého hnutia Pegida (Vlasteneckí Európania proti islamizácii Západu). Informovala o tom dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Prišiel som sem ako jednotlivec, ktorý je proti islamizácii Austrálie a Západu," povedal developer zo Sydney Brian Donnelly na zhromaždení pred parlamentom v Canberre. "Vítam všetkých ľudí, ktorí sú ochotní zaradiť sa do spoločnosti, ale v poslednom čase vidím, že do austrálskej kultúry sa vkráda vplyv islamu," dodal developer.

 

Demonštrant tiež uviedol, že toto zhromaždenie v Canberre je jeho vôbec prvou politickou akciou v živote. Zúčastnilo sa jej celkovo približne 400 ľudí.

 

"Nie sme rasisti. Islam nie je rasa. Je to spiatočnícka protizápadná politická ideológia, ktorá nenávidí naše demokratické hodnoty a ovláda mnohé krajiny," povedal 72-ročný developer. Organizátor demonštrácie John Bolton vysvetlil, že šesť skupín občanov sa zhromaždilo na podporu Pegidy v Nemecku, pričom ide o prvé takého podujatie organizované v Austrálii.

 

"Pre islam nie je v Austrálii miesto. Islam dovoľuje mužovi udrieť manželku alebo oženiť sa so šesťročným dieťaťom. Je to totalitná ideológia," dodal organizátor, právnik Bolton.

 

"Máme pod kontrolou hranice, ale prehrávame bitku vo vnútri samotnej krajiny. Uzatvárajú sa tu manželstvá s deťmi a mrzačia tu aj ženské genitálie. Takúto Austráliu si neželám," doplnil Bolton.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies