V Austrálii pripravujú prvú rozlúčku s nezvestnými z malajzijského lietadla

NETKY.SK • 2 Máj 2014, 12:44 • 2 min
V Austrálii pripravujú prvú rozlúčku s nezvestnými z malajzijského lietadla

SYDNEY - Prvá smútočná rozlúčka s cestujúcimi z nezvestného lietadla malajzijských aerolínií sa uskutoční tento víkend v Austrálii, takmer osem týždňov nato, ako lietadlo zmizlo a pravdepodobne havarovalo v odľahlej južnej časti Indického oceánu. Napísala o tom dnes agentúra Reuters.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Napriek najintenzívnejšiemu pátraniu vo vzduchu, na mori i morskom dne v dejinách komerčného letectva sa po lete MH370, ktorý sa stratil 8. marca počas letu z malajzijského Kuala Lumpur do čínskeho Pekingu, nenašli nijaké stopy.

 

Rodina a priatelia Roda a Mary Burrowsovcov, dvoch zo šiestich Austrálčanov, ktorí cestovali týmto letom, pripravili na nedeľu v Brisbane oficiálnu smútočnú rozlúčku s nimi. Vyplýva to z vyhlásenia, ktoré v mene rodiny zverejnila dnes polícia. Oceňujú v ňom podporu verejnosti, ale žiadajú ju i médiá o rešpektovanie ich súkromia.

 

Príbuzní ľudí z lietadla, z ktorých bola väčšina z Číny, už opakovane vyjadrili hnev a frustráciu z nedostatku informácií a dôkazov o osude svojich milovaných. Letecká spoločnosť Malaysia Airlines tento týždeň vyzvala rodinných príslušníkov, ktorí sa ešte stále zdržiavali v Kuala Lumpure, aby sa vrátili domov, že ich budú naďalej informovať, a zaviazali sa vyplatiť odškodné tým, ktorí naň majú nárok.

 

Vo štvrtok Malajzia zverejnila doteraz najkomplexnejšiu správu o tom, čo sa zrejme stalo s nezvestným letom. Viaceré otázky, napríklad či zmenilo lietadlo úmyselne trasu, však zostávajú naďalej bez odpovedi.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona