V Austrálii prekazili plány na veľký islamistický útok tínedžermi

NETKY.SK • 18 Apríl 2015, 06:50 • 2 min
V Austrálii prekazili plány na veľký islamistický útok tínedžermi

MELBOURNE - Skupina piatich tínedžerov ovplyvnených extrémistickou organizáciou Islamský štát (IS) mala v pláne spáchať v austrálskom Melbourne veľký teroristický útok.

slovakia

left justify in out

Zaútočiť chceli na budúci týždeň, keď si Austrália bude pripomínať 100. výročie vylodenia austrálskych a novozélandských zborov (ANZAC) na polostrove Gallipoli. Informovala o tom dnes na tlačovej konferencii v Melbourne austrálska polícia.

 

Piatich tínedžerov zatkli dnes v Melbourne kvôli podozreniu z prípravy teroristického útoku, ktorého terčom mala byť polícia a ktorý sa mal uskutočniť kedykoľvek na budúci týždeň. Dvoch 18-ročných mladíkov zadržali pre podozrenie z terorizmu. Tretieho 18-ročného zatkli v súvislosti s podozrením z ozbrojeného útoku. Zvyšní dvaja, vo veku 18 a 19 rokov, sú tiež vo väzbe a spolupracujú s políciou. Všetci piati pochádzajú z predmestia rozprestierajúceho sa juhovýchodne od centra Melbourne.

 

Austrália nedávno vyslala do Iraku stovky vojakov, aby pomáhali pri výcviku irackých vládnych síl bojujúcich proti IS. Austrálčania sa v Iraku dávajú naverbovať oboma stranami konfliktu. Niekoľko z nich už počas bojov prišlo o život. Na Blízky východ odchádzajú aj napriek zákazu vydanému austrálskou vládou.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies