V Austrálii poslankyniam umožnili dojčiť v parlamente

NETKY.SK • 2 Február 2016, 12:24 • 2 min
V Austrálii poslankyniam umožnili dojčiť v parlamente

CANBERRA - Zákonodarkyne teraz môžu dojčiť v austrálskom parlamente, keďže vláda zmenila predpisy tak, aby bola politika ústretovejšia voči rodine.

slovakia

left justify in out

Ani jedna z dojčiacich matiek sa však nehrnie do toho, aby takúto príležitosť využila, píše agentúra AP. Zmena pravidiel v Snemovni reprezentantov v prvý zasadací deň tohto roka znamená, že od dneška si môžu poslankyne priviesť do dolnej komory parlamentu aj svoje bábätká. Predtým museli tieto deti zostať na balkónoch určených verejnosti alebo v kanceláriách.

 

Ženy tvoria 40 zo 150 členov austrálskej Snemovne reprezentantov a tri majú od vlaňajšieho marca bábätká. Menší baby boom donútil parlamentný výbor preskúmať podmienky pre dojčiace matky. Výbor následne odporučil, aby mali zákonodarkyne možnosť priniesť si bábätká "na dojčenie, kŕmenie z fľašky a vždy, keď to potrebujú".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies