V Austrálii nájdete miesto, kde zákon zakazuje vytvárať selfie: Napriek pádnym dôvodom sa však nedodržiava

NETKY.SK • 18 Júl 2018, 12:03 • 2 min
V Austrálii nájdete miesto, kde zákon zakazuje vytvárať selfie: Napriek pádnym dôvodom sa však nedodržiava

Ak vám je život milý, fotografie z tohto miesta by ste si mali radšej odpustiť.

slovakia

left justify in out

V austrálskom Sydney sa nachádza prírodný unikát nazývaný Wedding Cake Rock. Je veľkým lákadlom pre turistov z celého sveta. Napriek tomu, že je predelený plotom a nachádzajú sa tu tabule upozorňujúce na porušovanie zákona v prípade, že bariéru prekročíte, pravidelne sa nájdu takí, ktorí tak urobia. Prečo? Jednoducho kvôli dokonalej fotografii!

 

Odborníci verejnosť veľakrát upozornili, že vysoké bralo za plotom nie je stabilné a pohybom po ňom sa vystavujú riziku. Pokiaľ by sa totiž zo skál odlomilo, prípadne by tu vznikla puklina, odvážlivcovi hrozí niekoľko desiatok metrov dlhý pád do rozbúrených vĺn oceánu. A ten by sa podľa všetkého skončil fatálne.

 

V minulosti sa tu už niekoľko podobných prípadov odohralo. Pod istým Francúzom sa zlomila časť brala a on spadol do vody. Žiaľ, nehodu neprežil. Podobne dopadla aj jedna tínedžerka. Dvaja iní turisti uviazli v rozpadnutej skale, no tu bol zásah záchranárov úspešný. Zákaz prekračovania plota a fotografovania na tomto mieste je teda opodstatnené.

 

Napriek takémuto nebezpečenstvu, ale aj hrozbe 300-dolárovej pokuty, sa turisti stále šplhajú cez pletivo a fotia sa na krajoch útesu. Zrejme si pritom vôbec neuvedomujú, že každý takýto záber, ktorý navyše aj uverejnia na sociálnej sieti, ich usvedčuje z porušovania zákona. A nielen to, dobrovoľne ohrozujú svoj život.

 

img

Zdroj: Wikipédia



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies