V auguste opustilo Sýriu 103.000 utečencov

NETKY.SK • 4 September 2012, 11:15 • 2 min
V auguste opustilo Sýriu 103.000 utečencov

V auguste opustilo Sýriu 103. 000 utečencov - Svet Stotritisíc utečencov opustilo v auguste Sýriu, čo je najviac za mesiac od začiatku povstania proti režimu prezidenta Bašára Asada.

slovakia

left justify in out

imgStotritisíc utečencov opustilo v auguste Sýriu, čo je najviac za mesiac od začiatku povstania proti režimu prezidenta Bašára Asada. Informoval o tom dnes Úrad vysokého komisára OSN pre utečencov (UNHCR).
      Jeho hovorkyňa Melissa Flemingová uviedla v Ženeve, že nárast počtu osôb hľadajúcich azyl v susedných krajinách znamená, že k 2. septembru bolo už celkovo registrovaných alebo čakajúcich na registráciu UNHCR 235.000 sýrskych utečencov. Označila to za "ohromujúce číslo". Ďalších 8000 ľudí čaká na hraniciach s Tureckom.
      Podľa aktivistov bolo zabitých v auguste približne 5000 ľudí. Je to najkrvavejšia bilancia počas 17-mesačného povstania a trikrát vyššia ako mesačný priemer. Detský fond OSN (UNICEF) informoval, že len počas minulého týždňa prišlo o život 1600 ľudí, čo bolo doteraz najviac za týždeň.
      Opozičné Sýrske observatórium pre ľudské práva a Miestne koordinačné výbory uvádzajú, že celkovo zahynulo v konflikte od 23.000 do 26.000 ľudí.

Zdroj: TASR/AP, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies