V Atlantiku sa sformoval hurikán Danielle

NETKY.SK • 24 August 2010, 12:25 • 2 min
V Atlantiku sa sformoval hurikán Danielle

V Atlantiku sa sformoval hurikán Danielle

slovakia

left justify in out

Hurikán Danielle sa sformoval v Atlantickom oceáne ďaleko od pevniny. Sprevádza ho vietor s maximálnou rýchlosťou 140 kilometrov za hodinu a očakáva sa, že počas nasledujúcich dní naberie na sile.
      Danielle je druhým hurikánom v tohtoročnej hurikánovej sezóne v Atlantiku. V noci nadnes sa nachádzal asi 1940 kilometrov východne od súostrovia Malé Antily. Experti predpovedajú, že silnejším hurikánom by sa Danielle mohla stať v priebehu dnešného dňa.
      Tropická búrka Frank medzitým mierne zoslabla v Pacifiku. Sprevádzal ho maximálny vietor s rýchlosťou 85 kilometrov za hodinu. Atlantická hurikánová sezóna je v súčasnosti vo svojej tradične najaktívnejšej fáze, ktorá trvá od polovice augusta až do októbra. Hurikánom sa darí v teplých vodách a tropický Atlantik je najteplejší práve v tomto období.      

Zdroj: TASR/Associated Press



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona