V Athens ďalšie súboje Phelpsa s Lochtem

NETKY.SK • 8 Júl 2014, 10:59 • 2 min
V Athens ďalšie súboje Phelpsa s Lochtem

ATHENS - Michaela Phelpsa a Ryana Lochteho opäť spolu v jednom bazéne ponúkne tento týždeň plavecký míting na Univerzite Georgia v Athens.

slovakia

left justify in out

Dvaja viacnásobní olympijskí víťazi si naposledy zmerali sily v apríli pri Phelpsovej premiére po návrate k súťažnému plávaniu. Na podujatí Grand Prix v Mese skončil Phelps druhý na 100 m motýlik za Lochtem.

 

S osemnástimi zlatými medailami rekordér medzi olympionikmi Phelps odvtedy absolvoval ďalšie dva mítingy, zatiaľ čo päťnásobný olympijský šampión Lochte si musel dať pauzu pre pretrvávajúce problémy s operovaným ľavým kolenom. Lochteho zdravotná indispozícia má kuriózny pôvod. V novembri minulého roka ho v Gainesville na Floride zranila fanatická obdivovateľka, ktorá ho od nadšenia strhla na zem. Plavec si na obrubníku poranil väzy v ľavom kolene a päť mesiacov sa dával dokopy. 

 

Usporiadateľský athenský plavecký klub Bulldog privíta v Gabrielsen Natatorium niekoľko špičkových tímov na čele s Phelpsovým North Baltimore Aquatic Clubom a Lochteho SwimMAC Carolina. Baltimorčan sa prihlásil na piatkových 100 m motýlik, sobotňajšiu stovku znak a nedeľňajšou krauliarsku stovku. Lochte predbežne figuruje v ďalších štyroch štartových listinách, ale je nepravdepodobné, že by absolvoval všetky disciplíny. 

 

Z olympijských víťazov sa na mítingu predstavia tiež Allison Schmittová, Tyler Clary, Cullen Jones, Francúz Yannick Agnel či Alžírčan Ous Mellouli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies