V Aténach sa počas návštevy amerického prezidenta konajú protesty anarchistov

NETKY.SK • 16 November 2016, 11:23 • 2 min
V Aténach sa počas návštevy amerického prezidenta konajú protesty anarchistov

ATÉNY - Približne 3000 anarchistov a prívržencov ľavicovo orientovaných skupín pochodovalo dnes v centre Atén spoločne so študentmi na protest proti návšteve amerického prezidenta Baracka Obamu v Grécku.

slovakia

left justify in out

Druhý pripravovaný pochod proti najvyššiemu predstaviteľovi USA, ktorý zorganizovali stúpenci komunistickej strany, sa začne neskôr v priebehu večera.

 

Polícia plánuje demonštrantom zabrániť vo vstupe do tej časti Atén, kde sa nachádza Obama. Protesty sa konajú aj napriek tomu, že úrady všetky zhromaždenia v širšom centre Atén zakázali.

 

Na poriadok v gréckej metropole má počas Obamovho dvojdňového pobytu dohliadať vyše 5000 policajtov. V stave najvyššej pohotovosti je aj jednotka určená na zásahy počas nepokojov. Ozbrojená anarchistická skupina totiž vyzvala na "útoky a strety" s cieľom narušiť návštevu tohto politika.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies