V Aténach obsadili zamestnanci verejnej správy viacero ministerstiev

NETKY.SK • 29 September 2011, 23:45 • 2 min
V Aténach obsadili zamestnanci verejnej správy viacero ministerstiev

V Aténach obsadili zamestnanci verejnej správy viacero ministerstiev - Politika Viacero ministerstiev v Aténach obsadili dnes verejní zamestnanci, aby tak pred príchodom expertov Európskej únie, Európskej centrálnej banky a Medzinárodného menového fondu p

slovakia

left justify in out

img

Viacero ministerstiev v Aténach obsadili dnes verejní zamestnanci, aby tak pred príchodom expertov Európskej únie, Európskej centrálnej banky a Medzinárodného menového fondu protestovali proti reštriktívnym opatreniam vládneho kabinetu premiéra Jorgosa Papandrea.
Misia expertov sa dnes očakáva v gréckej metropole. Jej cieľom bude kontrola gréckeho plnenia podmienok, ktoré sú predpokladom na uvoľnenie ďalšej splátky finančnej pomoci medzinárodného spoločenstva.
Do štrajku vstúpili podľa informácií gréckej televízie TV NET nielen zamestnanci rezortu financií, ale aj pracovníci ministerstiev vnútra, zdravotníctva, práce a agrárneho rezortu.
Blokáda rezortov s cieľom prekaziť okrem iného príchod spomínaných kontrolórov na ministerstvo financií by podľa predstáv demonštrantov mala trvať až do piatka.
Ďalšia časť finančnej pomoci Grécku vo výške osem miliárd eur je v súlade s upraveným harmonogramom splatná v polovici októbra.
Terajšej misii kontrolórov predchádzalo neúspešné ukončenie rokovaní s gréckou stranou, pri ktorých trojka upozornila na neplnenie rozpočtových cieľov zo strany Atén.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona