V armádnom komplexe na skladovanie rakiet došlo k výbuchu, hlásia zranených

NETKY.SK • 19 Júl 2018, 16:42 • 2 min
V armádnom komplexe na skladovanie rakiet došlo k výbuchu, hlásia zranených

HARRISBURG - Najmenej traja ľudia utrpeli zranenia pri štvrtkovom výbuchu v armádnom komplexe určenom na skladovanie rakiet v americkom štáte Pensylvánia. Informovala o tom televízna stanica Fox News s odvolaním sa na miestne úrady.

slovakia

left justify in out

K výbuchu došlo okolo 07.15 h miestneho času v komplexe Letterkenny (Letterkenny Army Depot) v okrese mesta Chambersburg, ktorý leží približne 80 kilometrov juhozápadne od Harrisburgu, hlavného mesta Pennsylvánie.

 

Stav zranených nebol bezprostredne známy, ale na miesto boli povolané viaceré zdravotnícke vrtuľníky, ktoré ich prepravili do nemocnice.

 

Podľa reportéra miestneho spravodajského serveru ABC27 dvaja zamestnanci vybehli z jednej z budov, pričom horeli. Jeden mal podľa neho popáleniny spôsobené chemikáliami.

 

Vedenie Letterkenny Army Depot na Facebooku informovalo vyzvalo zamestnancov, aby až do odvolania zostali na svojich pracoviskách. Tí, čo sú mimo areálu, doň nemali vstupovať.

 

Komplex Letterkenny určený na údržbu a skladovanie rakiet a munície bol vybudovaný v roku 1942. V zariadení momentálne pracuje vyše 3600 ľudí, ktorí podľa oficiálnych informácií pomáhajú pri zabezpečovaní "pohotovej a trvalej pripravenosti amerických a spojeneckých leteckých a raketových obranných síl".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies