V Arizone prepustili na slobodu ženu: Neprávom si odsedela 22 rokov

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 06:36 • 2 min
V Arizone prepustili na slobodu ženu: Neprávom si odsedela 22 rokov

PHOENIX - Federálny súd vo Phoenixe v americkom štáte Arizona dnes definitívne oslobodil rodáčku z Berlína Debru Milkeovú, ktorá si takmer polovicu doterajšieho života - konkrétne 22 rokov - odsedela v cele smrti čakajúc na popravu za údajné navádzanie k vražde jej štvorročného synčeka z roku 1989.

slovakia

left justify in out

Zo zločinu boli obvinení dvaja muži, ktorí malého Christophera zavraždili a ktorých súd odsúdil na doteraz takisto nevykonané tresty smrti, informovala tlačová agentúra DPA. Debra, dcéra nemeckej matky a amerického otca, po celý čas popierala, že by si, ako to tvrdila žaloba, bola likvidáciu synčeka objednala v snahe zbaviť sa dieťaťa a súčasne zinkasovať poistné.

 

Pôvodne žene, ktorá má teraz 51 rokov, nikto neveril. Od roku 2013 bola po zložení kaucie podmienečne prepustená, avšak za prísnych podmienok, ako je nosenie elektronického náramku, zákaz nočného vychádzania i konzumácie alkoholických nápojov.

 

Dnes ju iba po piatich minútach pojednávania definitívne zbavili žaloby a prepustili na slobodu.

 

Advokáti Milkeovej, ktorí hovoria v danom prípade o "strašnom justičnom omyle" avizovali, že sa budú civilnoprávnou cestou dožadovať odškodnenia tak od štátu Arizona, ako aj od polície. V prípade úspechu by dlhodobo väznenej patrili rádovo milióny dolárov odškodného.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona