V Argentíne po smrti fanúšika bojuje o život aj policajt

NETKY.SK • 1 Apríl 2015, 10:12 • 2 min
V Argentíne po smrti fanúšika bojuje o život aj policajt

BUENOS AIRES - Pri násilných konfliktoch s futbalovými fanúšikmi sa v Argentíne vážne zranil príslušník polície. Pondelkový zápas 7. kola najvyššej domácej súťaže Primera División medzi Arsenalom a Aldovisi už pred polčasovou prestávkou za stavu 0:1 predčasne ukončil pre zlú bezpečnostnú situáciu.

slovakia

left justify in out

Napätie vládlo aj mimo štadióna v Sarandí, kde prepukli bitky medzi rôznymi frakciami fanúšikov domáceho tímu. Priaznivci hostí majú v Argentíne zakázané navštevovať stretnutia na ihriskách súperov. Poriadkové sily zadržali lídra jednej z fanúšikovských skupín. Zranený policajt je podľa správ vo vážnom stave.

 

 

 

 

 

Už v nedeľu prišiel v Argentíne o život priaznivec iného prvoligového klubu Unión Santa Fe. Tridsaťdvaročný muž podľahol strelnému poraneniu po konfliktoch s úhlavnými rivalmi - priaznivcami Colónu. Nešťastie sa stalo po domácom víťazstve Uniónu 1:0 nad Vélezom Sarsfield. Pri prestrelkách boli zranení aj dvaja fanúšikovia Colónu.

 

Podľa portálu francúzskeho periodika L´Equipe išlo o tretiu tohtoročnú obeť futbalových násilností v tejto juhoamerickej krajine. Od roku 1922 prišlo pri incidentoch futbalových priaznivcov v Argentíne podľa štatistík organizácie Salvemos al Fútbol celkovo o život 303 ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona