V Argentíne odložené zápasy kvôli smrti bývalého prezidenta Kirchnera

NETKY.SK • 28 Október 2010, 11:57 • 2 min
V Argentíne odložené zápasy kvôli smrti bývalého prezidenta Kirchnera

V Argentíne odložené zápasy kvôli smrti bývalého prezidenta Kirchnera

slovakia

left justify in out

Kvôli nečakanej smrti bývalého prezidenta Nestora Kirchnera boli odložené všetky víkendové futbalové zápasy v argentínskych ligových súťažiach. Niekdajší prvý muž Argentíny a manžel súčasnej prezidentky Cristiny Fernandezovej náhle skonal v stredu vo veku 60 rokov, keď dostal infarkt.
      Kirchner zastával prezidentskú funkciu v rokoch 2003 - 2007 a mal byť hlavným protikandidátom svojej manželky v budúcoročných voľbách. V stredu ráno ho však vo víkendovej rezidencii v El Calafate v južnej Patagónii zradilo srdce.
      "Počas najbližšieho víkendu sa nebudú hrať žiadne oficiálne zápasy v žiadnej kategórii. Dohodlo sa na tom vedenie Argentínskej futbalovej asociácie. S najhlbším smútkom oznamujeme, že sme utrpeli ťažkú stratu," uvádza sa vo vyhlásení AFA.
      Kirchner bol známy ako náruživý fanúšik Racing Clubu Buenos Aires, jedného z piatich najslávnejších futbalových klubov v Argentíne, ktorý mal kontakty na politickú stranu bývalého lídra z 50-tych rokoch Juana Dominga Perona.
      Okrem futbalových zápasov boli v Argentíne zrušené už aj niektoré piatkové športové podujatia v motorizme, volejbale, basketbale a boxe. Argentínska futbalová hviezda Lionel Messi a legendárny Diego Maradona boli medzi prvými športovými osobnosťami, ktoré vyjadrili sústrasť nad smrťou bývalého prezidenta. Maradona dokonca osobne odletel na juh krajiny.
      "Lionel Messi a jeho rodina v spoločne s Nadáciou Lea Messiho chce touto cestou vyjadriť najhlbšiu ľútosť nad odchodom Dr. Nestora Kirchnera," napísal vo svojom liste Messi. "Je to nepríjemná strata pre celý argentínsky národ," reagoval prezident AFA Julio Grondona,  ktorý aj vďaka vláde Cristiny Fernandezovej sprostredkoval multimiliónový obchod na to, aby vrcholové futbalové zápasy nevysielali v krajine súkromné televízie, ale štátny kanál.

Zdroj: TASR/Reuters



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies