V areáli Meriny spadlo premostenie a unikal tam plyn

NETKY.SK • 21 Február 2011, 13:15 • 2 min
V areáli Meriny spadlo premostenie a unikal tam plyn

V areáli Meriny spadlo premostenie a unikal tam plyn - Svet V areáli spoločnosti Merina v Trenčíne spadlo premostenie. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Mariána Petríka na mieste zasahujú hasiči a záchranári.

slovakia

left justify in out

img

V areáli spoločnosti Merina v Trenčíne spadlo premostenie. Podľa hovorcu Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Mariána Petríka na mieste zasahujú hasiči a záchranári.
      Podľa Petríka došlo v areáli aj k úniku plynu. V blízkosti sa nachádza nákupné stredisko a neďaleko aj sídlisko Pod Sokolicami.
      Staré železobetónové premostenie medzi dvomi budovami v asi desaťmetrovej výške likvidovala partia živnostníkov z Ružomberka a Prievidze. "Premostenie sme mali aj s pomocou žeriava demontovať. Odpaľovali sme železné konštrukcie, keď sa to pod nami celé zrútilo," povedal Vladimír Šujan, jeden z trojice živnostníkov, pod ktorými sa premostenie zrútilo. Jeho dvoch kolegov odviezli do trenčianskej fakultnej nemocnice.
      "Obaja sú pri vedomí, komunikujú, momentálne idú na CT-vyšetrenie," povedala pre TASR námestníčka riaditeľa Fakultnej nemocnice v Trenčíne Terézia Drobná.
      Podľa veliteľa zásahu Ľuboša Lišku z Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne, pri príchode hasičov už odvážali zranené osoby. "Pod zrútenou konštrukciou bola plynová fľaša, ktorá mala poškodený ventil a unikal z nej plyn. Hydraulickými zdvihákmi sme nadvihli konštrukciou a fľašu sme vytiahli," povedal Liška s tým, že bezprostredné ohrozenie širšieho okolia nehrozilo.
      Ako dodal, pod konštrukciou bolo ešte niekoľko kyslíkových fliaš na rezanie kovov. Tie však neboli poškodené, hasiči ich vytiahli a previezli na bezpečné miesto.
      Prípad vyšetrujú trenčianski policajti, podľa krajskej policajnej hovorkyne Eleny Antalovej až po jeho skončení bude jasné, či polícia vznesie obvinenie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies