V areáli Chemosvitu vybuchla indukčná pec, dvaja ľudia sú zranení!

NETKY.SK • 1 Október 2013, 06:25 • 2 min
V areáli Chemosvitu vybuchla indukčná pec, dvaja ľudia sú zranení!

SVIT – V areáli akciovej spoločnosti Chemosvit vo Svite v okrese Poprad v pondelok (30.9.) krátko po 20.00 h došlo k výbuchu indukčnej pece. Pri výbuchu sa podľa operačného dôstojníka Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Poprade Jozefa Fabiana zranili dvaja ľudia, z toho jeden ľahko, jeden ťažšie.

slovakia

left justify in out

"Oboch previezli do popradskej nemocnice, toho ľahšie zraneného po vyšetrení pustili domov," povedal Fabian. Hlásenie prijali hasiči krátko po 20. hodine, pričom bol nahlásený výbuch pece. Na miesto vyslali 17 príslušníkov HaZZ z Popradu, Vysokých Tatier a Mengusoviec. Dohromady bolo nasadených desať hasičských áut, ako aj hasiči z Chemosvitu.

"Došlo vlastne k výbuchu indukčnej pece, následkom čoho vyrazilo vrchný poklop a následne začala horieť strecha," vysvetlil Fabian s tým, že zásah hasičom komplikuje fakt, že pec je zliatinová a hasiť smú len práškom. Požiar sa podarilo lokalizovať, je však pravdepodobné, že ho budú aj za pomoci dýchacích masiek likvidovať ešte niekoľko hodín. 

V peci, ktorá vybuchla, sa bežne tavia kovy a rôzny kovový odpad. Zatiaľ nie je jasné, za akých okolností výbuch nastal, prípad je v štádiu vyšetrovania.  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona