V areáli bývalej Preglejky plánuje žarnovický Neuman nový závod hliníkových profilov

NETKY.SK • 26 November 2015, 12:56 • 2 min
V areáli bývalej Preglejky plánuje žarnovický Neuman nový závod hliníkových profilov

ŽARNOVICA - V areáli bývalej Preglejky v Žarnovici plánuje spoločnosť Neuman výstavbu nového výrobného závodu, ktorý by mal vzniknúť prestavbou priestorov v existujúcom objekte. Vzniknúť by tu mali stovky pracovných miest.

slovakia

left justify in out

"Po prestavbe sa bude v priestoroch realizovať druhotné spracovanie hliníkových profilov, najmä mechanické – trieskové opracovanie hliníkových profilov za účelom výroby rôznych hliníkových súčiastok a výroba hliníkových konštrukcií pre strojársky, automobilový, elektrotechnický a stavebný priemysel," uvádza sa v zámere, ktorý spoločnosť predložila na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

 

S výstavbou závodu, ktorá by mala trvať približne osem mesiacov, plánuje spoločnosť začať po ukončení procesu EIA. Predpokladané investičné náklady na stavbu sú 2,6 milióna eur. Okrem výrobnej haly spoločnosť v areáli počíta aj so sociálnou a administratívnou časťou. "Ide o využitie schátraných nevyužitých priestorov, ktoré po prestavbe poskytnú priestor pre výrobné zariadenia a skladovacie plochy," uvádza sa v zámere s tým, že zároveň dôjde k využitiu a renovácii chátrajúcich objektov a vytvoreniu viac ako 320 pracovných miest.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies