V ankete sezóny 2015/2016 nadvláda Trenčína, Bero: Sme tu právom

NETKY.SK • 4 Júl 2016, 08:10 • 2 min
V ankete sezóny 2015/2016 nadvláda Trenčína, Bero: Sme tu právom

BRATISLAVA - Úradujúci šampión AS Trenčín má s piatimi futbalistami najpočetnejšie zastúpenie v ideálnej zostave uplynulej sezóny najvyššej slovenskej súťaže.

slovakia

left justify in out

Z trenčianskeho kádra figurujú v elitnom výbere obrancovia Martin Šulek a Kingsley Madu, ako aj trojica stredopoliarov Ibrahim Rabiu, Gino van Kessel a Matúš Bero. Výsledky ankety Jedenástka Fortuna ligy 2015/2016 vyhlásili v nedeľu podvečer na slávnostnom galavečere v Bratislave.

 

Odborníci do nej zaradili hráčov piatich klubov. Vicemajster ŠK Slovan Bratislava dodal duo slovenských reprezentantov na majstrovstvách Európy vo Francúzsku Ján Mucha, Kornel Saláta. Spoločnosť im robia aj spoluhráči z národného tímu Viktor Pečovský a Milan Škriniar. Táto dvojica ako jediná obhájila svoje miesto v Jedenástke Fortuna ligy spred roka, poctu si vyslúžila výkonmi v drese MŠK Žilina, hoci druhý menovaný na jar pôsobil v talianskej Sampdorii Janov. "Zimným prestupom nastal veľký zvrat v mojej kariére, i keď v Sampdorii sa to nevyvíjalo podľa mojich predstáv, ale vynahradil som si to účasťou na majstrovstvách Európy. V klube príde nový kormidelník, takže som zvedavý, ako to bude pokračovať," uviedol Škriniar.

 

Zostavu doplnili Erik Pačinda z FC DAC 1904 Dunajská Streda a momentálne už bývalý zakončovateľ FC Spartak Trnava David Depetris, ktorý obsadil druhý post v poradí kanonierov minulého ročníka. "Každý by tu chcel byť, som rád, že mne sa to podarilo. Ďakujem spoluhráčom, bez nich by som si ťažko pripisoval góly. Začiatok bol náročnejší, utrpel som zranenie. Jar bola vydarenejšia, nastrieľal som viac zásahov a herná stránka sa tiež zlepšila," povedal Depetris.

 

Cenu pre najlepšieho hráča sezóny 2015/2016 si prevzal Matúš Bero. Trenčiansky záložník triumfoval s výrazným náskokom pred klubovým kolegom a najlepším strelcom súťaže Ginom van Kesselom. "Anketa potvrdila našu dominanciu. Ukázalo sa, že napriek vyváženému kolektívu disponujeme silnými individualitami. Stojíme tu právom, škoda, že nás nie je ešte viac. Zatiaľ sa sústredím na Trenčín, kým si budem obliekať jeho dres, nič sa na tom nezmení. Môj odchod závisí od ponuky, v prípadnom novom pôsobisku by som chcel nastupovať pravidelne a nevysedávať na lavičke. Verím, že to dopadne k mojej spokojnosti," vyhlásil Bero. Na tretej priečke skončili minuloročný víťaz Viktor Pečovský spoločne s Ibrahimom Rabiom.

 

Najlepším trénerom sa opäť stal kouč úspešných obhajcov domáceho double Martin Ševela: "Som milo prekvapený, že anketa patrila Trenčínu. Ťažko môžem vybrať vrcholný moment, no možno by som vypichol úspech 4:0 na Slovane, s takým vysokým rozdielom sme ani nerátali, a aj vďaka nemu sme spečatili zisk vytúženého titulu. Majstrovský hetrik by bol krásny, nebude to však jednoduché. Máme pred sebou predkolo Ligy majstrov, aj na tomto fronte chceme dosiahnuť lepší výsledok v porovnaní s predchádzajúcimi vystúpeniami."

 

Takisto ocenenie pre objav sezóny putovalo do Trenčína zásluhou Martina Šuleka, ktorý o jediný hlas zvíťazil v tesnom súboji nad doterajším Žilinčanom a dnes už futbalistom nemeckej Borussie Mönchengladbach Lászlóm Bénesom. Primáty pre najlepších rozhodcov majú rovnakých držiteľov ako v ročníku 2014/2015. Prvenstvo medzi hlavnými arbitrami obhájil Ivan Kružliak, najviac priazne spomedzi asistentov dostal účastník EURO 2016 Roman Slyško.

 

V ankete hlasovali hlavní tréneri tímov Fortuna ligy, prezident a výkonný riaditeľ Únie ligových klubov (ÚLK), zástupcovia Slovenského futbalového zväzu (SFZ) - tréner A-mužstva SR, tréner reprezentácie do 21 rokov, technický riaditeľ a zástupca koučov vo Výkonnom výbore - a zástupcovia médií. Najlepších arbitrov určili tiež pozorovatelia rozhodcov SFZ v spolupráci s Asociáciou rozhodcov SFZ.

 

Jedenástka Fortuna ligy 2015/2016: Ján Mucha (ŠK Slovan Bratislava, 20 hlasov) – Martin Šulek (AS Trenčín, 9), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava, 19), Milan Škriniar (MŠK Žilina, 9), Kingsley Madu (AS Trenčín, 19) – Viktor Pečovský (MŠK Žilina, 15), Ibrahim Rabiu (AS Trenčín, 12) – Gino van Kessel (AS Trenčín, 13), Matúš Bero (AS Trenčín, 20), Erik Pačinda (FC DAC 1904 Dunajská Streda, 6) – David Depetris (FC Spartak Trnava, 8)

 

Najlepší tréner: Martin Ševela (AS Trenčín, 22)

Najlepší hráč: Matúš Bero (AS Trenčín, 16)

Objav sezóny: Martin Šulek (AS Trenčín, 9)

Najlepší strelec: Gino van Kessel (AS Trenčín, 17 gólov)

Najlepší rozhodca: Ivan Kružliak

Najlepší asistent rozhodcu: Roman Slyško

Cena fair play: AS Trenčín

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona