V ankete Lyžiar roka zvíťazila Zuzulová

NETKY.SK • 26 Máj 2013, 07:51 • 2 min
V ankete Lyžiar roka zvíťazila Zuzulová

BRATISLAVA - V ankete Lyžiar roka po sezóne 2012/13 triumfovala Veronika Velez-Zuzulová pred Alenou Procházkovou a Adamom Žampom. Organizované lyžovanie na Slovensku má sto rokov, súčasné hnutie si to pripomenulo v sobotu na galavečeri v Smokovci a v rámci neho vyhlásili výsledky tradičnej ankety.

slovakia

left justify in out

Po vlaňajšom prekvapujúcom triumfe mladučkej Petry Vlhovej, ktorá tentoraz skončila piata, sa všeobecne predpoklady naplnili. Kráľovnou zimy je jednoznačne Velez-Zuzulová, úspešná zjazdárska reprezentantka v uplynulej sezóne vyhrala dve súťaže Svetového pohára a celkovo skončila v slalomovom hodnotení na 3. mieste. Onedlho sa jej dostane ďalšieho ocenenia, Rada Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na základe hlasovania účastníkov februárových alpských MS by ju mala 10. júna v Dubrovniku schváliť do Komisie športovcov FIS. 

Druhá v poradí ankety Procházková zastupuje bežecké lyžovanie. V uplynulej sezóne skončila na MS na 8. mieste v šprinte a v rovnakej disciplíne bola v jedných pretekoch SP na 3. priečke. Žampa, Zuzulovej kolega z bielych svahov, mal na MS tri pozoruhodné výsledky - 13. v superkombinácii, 15. v slalome a 17. v obrovskom slalome.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies