V Ankare zakázali demonštrácie po západe slnka, boja sa teroristov

NETKY.SK • 26 Máj 2017, 19:12 • 2 min
V Ankare zakázali demonštrácie po západe slnka, boja sa teroristov

ANKARA - Konanie demonštrácií po západe slnka bude v tureckom hlavnom meste Ankara zakázané za "akýchkoľvek okolností", pretože sa tým zvyšuje riziko teroristického útoku. Oznámil to dnes úrad guvernéra Ankarskej provincie, ktorý cituje agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V písomnom vyhlásení ďalej uviedol, že zakázané sú "demonštrácie po západe slnka sprevádzané zapálením ohňa na hlavných cestách a uliciach", ako aj "stretnutia či tlačové vyhlásenia sprevádzané hlasnou hudbou, spevom piesní a hymien".

Úrad argumentuje tým, že takéto protesty a mítingy "zvyšujú riziko, že teroristické skupiny vykonajú bombový útok na prítomných demonštrantov". Demonštrácie konané po západe slnka tiež sťažujú zásah bezpečnostných jednotiek pri takýchto incidentoch.

V Turecku platí mimoriadny stav od vlaňajšieho júla, keď sa uskutočnil neúspešný pokus o vojenský prevrat, čo viedlo k tomu, že vláda nadobudla široké právomoci na vládnutie prostredníctvom dekrétov. Odvtedy tam zatkli alebo uväznili desaťtisíce ľudí a zrušili mnohé médiá.

Mimoriadne opatrenia boli predĺžené o ďalšie tri mesiace po referende zo 16. apríla o rozšírení právomocí hlavy štátu. Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan avizoval, že mimoriadny stav nebude zrušený v dohľadnej dobe.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies