V Ankare zadržali desiatky ľudí podozrivých z napojenia na Islamský štát

NETKY.SK • 29 December 2017, 08:42 • 2 min
V Ankare zadržali desiatky ľudí podozrivých z napojenia na Islamský štát

ISTANBUL - Turecká polícia zadržala v piatok v metropole Ankara 29 ľudí podozrivých z napojenia na extrémistickú organizáciu Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Niektorí zo zadržaných údajne pripravovali útoky počas osláv Nového roka, informovala agentúra AP. Všetkých podozrivých, medzi ktorými je podľa tureckej štátnej agentúry Anadolu aj niekoľko cudzincov, zadržali bezpečnostné sily pri raziách uskutočnených súčasne na viacerých miestach.

 

Podľa Anadolu sa jeden z mužov počas zásahu pokúsil o únik skokom z balkóna, avšak polícia ho takmer okamžite zadržala. Turecké úrady vydali zatýkacie rozkazy na ďalších 12 osôb. V Turecku už došlo k viacerým teroristickým útokom, z ktorých miestne úrady vinia Islamský štát.

 

Militant hlásiaci sa k IS uskutočnil aj útok v istanbulskom nočnom klube, pri ktorom v noci na 1. januára 2017 zahynulo 39 ľudí. V rámci sprísňovania bezpečnostných opatrení zrušili úrady v Istanbule viacero veľkých podujatí, ktoré sa v uliciach mesta mali konať v súvislosti s blížiacimi sa oslavami Nového roka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies