FOTO V Anglicku vznikli kontroverzné aerolínie: Prepravovať budú len vyznávačov islamu, a to v duchu šaríje

NETKY.SK • 15 Jún 2018, 15:00 • 2 min
FOTO V Anglicku vznikli kontroverzné aerolínie: Prepravovať budú len vyznávačov islamu, a to v duchu šaríje

Moslimovia budú mať v Anglicku vlastné aerolínie.

slovakia

left justify in out

Kazi Sha­fi­qur Rah­man je pôvodne z Bangladéša no v roku 1997 sa presťahoval aj so svojou rodinou do Veľkej Británie. Zozačiatku žili veľmi skromne a nebolo to ľahké. Kazi však odmala vedel, čo chce. Rozhodol sa preto dať na dráhu podnikania.

 

Začínal opatrne. Jeho rozpočet na rozbeh biznisu bol presne 681 eur.  Rozhodol sa, že peniaze investuje do nákupu exotických parfémov, ktoré mu posielal brat žijúci v Egypte. Londýn bol na podobný sortiment veľmi vhodným odbytiskom tovaru, preto jeho obchod prekvital. Vyššie tržby zároveň podmieňovali lepšie právne podchytenie predaja, a tak sa postupne kšeft rozrastal.

 

To mu ale nestačilo, pretože jeho snom vždy bolo vlastniť aerolínie. V momente, keď si to konečne mohol dovoliť, prenajal Kazi menšie lietadlo a rozhodol sa, že cestujúcim ponúkne alternatívu, akú na trhu nenájdu. Z vlastnej skúsenosti poznal ten nepríjemný pocit, keď je moslim neustále kontrolovaný, oveľa častejšie a podrobnejšie než ktokoľvek iný. Jeho letecká spoločnosť je teda výhradne pre moslimov a dokonca rešpektuje právo šaríja.

 

Jeho cieľom je podnikať lety na Stredný východ, avšak začína „od podlahy“. S 19-miestnym lietadlom momentálne podniká len vnútroštátne lety,  akonáhle to situácia dovolí, nakúpi ďalšie stroje a svoj plán dotiahne do konca. Šaríja sa tu bude uplatňovať napríklad v podobe modlitieb pred každým letom alebo tým, že na palube bude prísne zakázané podávať alkohol.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies