V Anglicku uvažujú nad ligou z výlučne rezervných tímov

NETKY.SK • 8 Máj 2014, 18:14 • 2 min
V Anglicku uvažujú nad ligou z výlučne rezervných tímov

LONDÝN - Anglická futbalová asociácia (FA) navrhuje utvorenie novej súťaže, ktorej účastníkmi by boli rezervné mužstvá klubov z elitnej Premier League.

slovakia

left justify in out

Predseda FA Greg Dyke by v B-tímoch rád poskytol väčší priestor hernej praxi domácim futbalistom, keďže Angličania si stanovili odvážny cieľ - triumfovať na majstrovstvách sveta v roku 2022.

 

"Máme problém, s ktorým potrebujeme niečo spraviť. Je našou povinnosťou starať sa o anglický futbal, nielen o futbal v Anglicku," ponúkol svoj pohľad Dyke. 

 

"Albión" od roku 1990, keď na MS v Taliansku obsadil 4. priečku, pravidelne zostáva na svetových šampionátoch ďaleko za medailovými priečkami. Anglicko sa do USA 1994 ani neprebojovalo, vo Francúzsku 1998 obsadilo 9. miesto, v Kórejskej republike a Japonsku 2002 skončilo šieste, v Nemecku 2006 siedme a naposledy v JAR až na 13. pozícii. Ďalšiu príležitosť na nápravu dostanú ostrovania v júni v Brazílii. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies