V Anglicku prvý súboj gigantov, ManUtd vyzve FC Chelsea

NETKY.SK • 23 August 2013, 13:20 • 2 min
V Anglicku prvý súboj gigantov, ManUtd vyzve FC Chelsea

LONDÝN - Itinerár zápasov nového ročníka najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2013/2014 postaví proti sebe už v 2. kole dvoch favoritov na celkové prvenstvo: v pondelok 26. augusta od 21.00 h SELČ si zmerajú sily Manchester United a FC Chelsea.

slovakia

left justify in out

Zaujímavosťou je, že obidva slávne kluby zmenili po uplynulej sezóne trénera; na Old Trafford prišiel bývalý kouč FC Everton David Moyes, do Londýna sa vrátil Portugalčan José Mourinho. "Červení diabli" zvíťazili v úvodnom kole na pôde Swansea City 4:1, dvakrát skórovali Robin van Persie a Danny Welbeck. FC Chelsea vedie tabuľkové poradie súťaže po dvoch domácich víťazstvách. "The Blues" uspeli v ligovej ouvertúre proti hráčom Hull City (2:0), v stredajšej predohrávke 3. kola zdolali futbalistov Aston Villy 2:1.

Zverenci trénera Moyesa majú pred sebou náročný program, po zápase proti FC Chelsea sa predstavia počas nasledujúcich troch kôl ligovej súťaže na ihriskách FC Liverpool i Manchestru City. Chelsea by sa v prípade pondelkového víťazstva vzdialila od ManUtd na rozdiel šiestich bodov. Možnosť získania bodovej výhody si uvedomujú aj hráči z oboch táborov. "Počas Mourinhovho prvého pôsobenia v Londýne sa FC Chelsea neraz vydaril štart do nového ročníka a nám sa už nepodarilo ich dostihnúť. Samozrejme, vždy chcete začať čo najlepšie. Uspeli sme na ihrisku Swansea City; verím, že na to nadviažeme v ďalších zápasoch," povedal waleský veterán v službách Manchestru United Ryan Giggs. "V Manchestri sme v ostatných rokoch vyhrávali aj prehrávali. Zápasy na Old Trafforde sú vždy tesné. Ide o začiatok sezóny, ale každá výhoda, ktorú získate hoci aj v úvode, je dobrá,“ cituje slová brankára Londýnčanov Petra Čecha oficiálny web chelseafc.com.

Londýnsky FC Arsenal sa v otváracom zápase kola na ihrisku FC Fulham pokúsi odčiniť nečakanú prehru 1:3 s Aston Villou z úvodu ročníka. Dobrým signálom pre fanúšikov "kanonierov" je stredajšie víťazstvo v rámci prvého zápasu play-off Ligy majstrov na pôde tureckého Fenerbahce Istanbul 3:0. "Prehru s Aston Villou sme hodili za hlavu. Sústredíme sa na najbližší zápas proti Fulhamu. Ak podáme výkon podobný tomu v Istanbule, môžeme zdolať kohokoľvek," povedal pre oficiálnu stránku Arsenalu krídelník Theo Walcott.

FC Liverpool, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Martin Škrtel, nastúpi v sobotu od 18.30 h na ihrisku Aston Villy. Nováčik súťaže Cardiff City privíta v nedeľu vicemajstrovský Manchester City, Tottenham Hotspur hostí v rovnakom čase (17.00 h SELČ) Swansea City.

Program 2. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2013/2014 (časy sú SELČ):
Sobota 24. augusta: FC Fulham - Arsenal Londýn (13.45 h), FC Everton - West Bromwich Albion, Hull City - Norwich City, Newcastle United - West Ham United, FC Southampton - AFC Sunderland, Stoke City - Crystal Palace (všetky 16.00), Aston Villa - FC Liverpool (18.30)
Nedeľa 25. augusta: Cardiff City - Manchester City, Tottenham Hotspur - Swansea City (oba 17.00)
Pondelok 26. augusta: Manchester United - FC Chelsea (21.00)



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies