Identifikovali ďaľšiu z obetí požiaru Grenfell Tower, je ním iba päťročný chlapec

NETKY.SK • 27 Jún 2017, 14:11 • 2 min
Identifikovali ďaľšiu z obetí požiaru Grenfell Tower, je ním iba päťročný chlapec

LONDÝN - Obyvatelia Británie si dnes uctia minútou ticha obete ničivého požiaru, ktorý vypukol v noci na stredu v londýnskej budove Grenfell Tower.

slovakia

left justify in out

Obeťou nedávneho požiaru obytnej budovy v Londýne je aj päťročný chlapec. Podľa úradov zomrel v dôsledku nadýchania sa dymu.

 

Polícia v utorok zverejnila aj oficiálne vyhlásenie rodiny zosnulého Isaaca Paulousa. "Náš milý, šľachetný chlapček, ktorý bol plný energie nám bude veľmi chýbať," uviedli pozostalí.

 

Telo chlapca našli na 13. poschodí, pričom ho identifikovali podľa zubárskych záznamov. Doteraz sa podarilo identifikovať 18 z celkových najmenej 79 obetí.
 

Na najmenej 79 mŕtvych či nezvestných stúpol počet obetí požiaru. Oznámil to dnes veliteľ londýnskej Metropolitnej polície Stuart Cundy.

 

Cundy  dodal, že vyšetrovanie stále prebieha a toto číslo sa v súvislosti s ním ešte môže zmeniť. Uviedol tiež, že v budove stále prebiehajú záchranné a pátracie operácie.

 

Niektoré rodiny prišli pri požiari o viacerých členov, pátranie je pre ne veľmi bolestivé, povedal veliteľ londýnskej polície. Dodal však, že došlo aj k pozitívnym objavom - päť osôb, ktoré boli považované za nezvestné, sa našlo živých.

 

Podľa vyhlásenia vlády by malo o 11.00 h britského času (12.00 h SELČ) zavládnuť v krajine ticho vo všetkých verejných budovách. Ostatné zariadenia sa môžu k tomuto gestu solidarity dobrovoľne pripojiť.

 

Odhaduje sa, že v zhorenom vežiaku bývalo približne 400-600 osôb.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies