V Anglicku by balíček cigariet mohol čoskoro stáť až 15 libier

NETKY.SK • 22 Júl 2015, 20:15 • 2 min
V Anglicku by balíček cigariet mohol čoskoro stáť až 15 libier

LONDÝN – Cigarety by na ostrovoch mohli v blízkej budúcnosti výrazne zdražieť v snahe znížiť počet rakovinových ochorení.

slovakia

left justify in out

Krabička 20 cigariet by mohla do roku 2020 dosiahnuť cenu až 15 libier, tvrdí správa Independent Cancer Taskforce.

S plánom na včasné diagnostikovanie rakoviny prišla tento rok anglická NHS a rozpočet by mal činiť dve miliardy libier. Keď sa pozornosť zameria na prevenciu, tak by to mohlo ročne zachrániť až 30.000 životov.

V súčasnej dobe stojí krabička 20 cigariet približne deväť až desať libier, avšak správa "šiestich priorít" by mohla viesť k výraznému zvýšeniu cien.

 

img


Generálny riaditeľ NHS England Simon Stevens povedal: "NHS bude podporovať túto prelomovú cestu k prevencii, skoršiu diagnostiku a súcitnú starostlivosť." Stevens dodal, že jeden z dvoch ľudí pravdepodobne v istej chvíli života dostane rakovinu, avšak miera prežitie stúpa každým rokom.

Nárast prípadov rakoviny spôsobený životným štýlom, prostredím a starnutím populácie znamená, že služby NHS sú pod bezprecedentným tlakom. Fajčenie je však stále hlavným faktorom vzniku rakoviny, ktorý tesne nasleduje obezita.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies