VIDEO V anglickom Cornwalle sa konal Red Bull Storm Chase – v podmienkach hurikánu!

NETKY.SK • 20 Február 2014, 10:00 • 2 min
VIDEO V anglickom Cornwalle sa konal Red Bull Storm Chase – v podmienkach hurikánu!

CORNWALL – Francúzsky surfer Thomas Traversa bol korunovaný Pánom búrok. Napriek tomu, že váži iba 60 kíl, vyhral Traversa finále Red Bull Storm Chase, ktoré sa v anglickom Cornwalle konalo v podmienkach hurikánu. Na druhom mieste skončil Marcilio Browne z Brazílie a tretí bol Leon Jamaer z Nemecka.

slovakia

left justify in out

Keď sú podmienky na mori tak drsné, že sa rybári neodvážia už vyjsť na otvorené more a na pobreží fúka tak silný vietor, že ľudia začínajú zadebňovať okná aj dvere a školy ostávajú zatvorené , tak prichádza čas pre najnebojácnejších búrkových surferov na svete. Keď sú vlny vyššie ako budovy na brehu a rýchlosť vetra presahuje 130 km/h, vtedy môžu na more vyjsť len tí najzdatnejší surferi nominovaní na Red Bull Storm Chase.

Desať najlepších windsurferov na svete vytrvalo čakalo 18 mesiacov, aby zastihli tri z najväčších búrok na oceánoch po celom svete, ktoré rozhodnú o tom, kto z nich je ten najlepší. Každá búrka je samostatná misia a tá prvá sa konala v Írsku (január 2013), Misia č.2 v austrálskej Tasmánii (august 2013) a Misia č.3 mala oficiálny termín do 15.decembra 2013, tá sa však nestihla uskutočniť. Usporiadatelia jej však dali ešte šancu a stálo to za to! Konala sa na pobreží anglického Cornwallu a bola viac než dôstojným zakončením podujatia Red Bull Storm Chase.

Do tohto posledného kola postúpili štyria surferi, medzi ktorými sa malo rozhodnúť o Pánovi búrok. Thomas Traversa z Francúzska predviedol celému svetu, že aj napriek svojej nízkej váhe dokázal ovládnuť tento prírodný živel lepšie ako jeho súperi a zaslúžene vyhral titul Pána búrok.

Konečné poradie Red Bull Storm Chase: 1. Thomas Traversa (Franc.), 2. Marcilio Browne (Braz.), 3. Leon Jamaer (Nem.), 4. Dany Bruch (Nem.)

 

Misia č. 1 - Írsko



Misia č.2 - Tasmánia, Austrália




 

Misia č.3 - Cornwall, Anglicko

 






twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies