V Amsterdame sa obnovujú dodávky elektriny; doprava stále mešká

NETKY.SK • 27 Marec 2015, 17:08 • 2 min
V Amsterdame sa obnovujú dodávky elektriny; doprava stále mešká

AMSTERDAM - V amsterdamskom regióne sa postupne obnovujú dodávky elektrickej energie po tom, ako holandskú metropolu Amsterdam a jej okolie postihol dnes ráno rozsiahly dvojhodinový blackout.

slovakia

left justify in out

Výpadok prúdu zasiahol okrem domácností a verejných budov tamojšiu mestskú hromadnú dopravu, nemocnice, finančné inštitúcie a letisko.
     

Na amsterdamskom letisku Schiphol sa dodávky elektriny podarilo obnoviť ako prvé, a to po približne 90 minútach. Prílety sú však aj naďalej odklonené na okolité letiská a pri odletoch zo Schipholu, ktoré je štvrtým najväčším letiskom v Európe, treba rátať s meškaním. 
     

Blackout pocítili cestujúci po celom Holandsku. Pre výpadok elektriny budú celý deň podľa operátora spoločnosti NS premávať osobné vlaky s meškaním. Obyvatelia metropoly ostali uväznení vo výťahoch, prostriedkoch mestskej hromadnej dopravy a nemocnice museli fungovať na záložné dodávky.
     

Holandskú metropolu Amsterdam a jej okolie postihol dnes o 09.15 h najvážnejší výpadok v dodávkach elektrickej energie v novodobej histórii. Spoločnosť TenneT oznámila, že príčinou bolo prepätie v ňou prevádzkovanej sieti, ktoré vzniklo v dôsledku poruchy na trafostanici nachádzajúcej sa na amsterdamskom predmestí Diemen.
     

Spoločnosť TenneT pre americkú televíziu NBC News uviedla, že bez prúdu dnes boli rozsiahle časti severného Holandska, kde žije 2,7 milióna ľudí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies