V Amsterdame pribudla socha, ktorá poukazuje na chorobu ľudí

NETKY.SK • 17 December 2018, 19:39 • 2 min
V Amsterdame pribudla socha, ktorá poukazuje na chorobu ľudí

AMSTERDAM – V hlavnom meste Holandska sa koná Festival svetla, vďaka ktorému sú rozsvietené aj také zákutia mesta, ktoré ešte svetlo nevideli. Udalosť bude trvať do konca januára a návštevníci mesta sa majú na čo tešiť.

slovakia

left justify in out

Najväčší záujem tohto roku vzbudila socha "Absorbed by Light" pred múzeom Hermitage. Zobrazuje mladých ľudí sediacich na lavičke, ktorí nevnímajú svet okolo, lebo pozerajú do svojich smartfónov. Nepoukazuje to na žiadnu konkrétnu osobu, ale na nás ako ľudstvo. V dnešnej dobe bohužiaľ ľudí viac zaujímajú nové aplikácie, elektronika a sociálne siete, ako ľudia samotní. Presne na to chcela poukázať aj autorka Gala May Lucas.

 

 

Ako sa sama vyjadrila, tak "technológie na jednej strane ľudí osvecujú, no na strane druhej sa vzdiaľujeme stále viac hmatateľnému svetu."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies