V Amerike vypukla ďalšia väzenská vzbura, spôsobil ju strach z koronavírusu

NETKY.SK • 7 Február 2021, 08:07 • 2 min
V Amerike vypukla ďalšia väzenská vzbura, spôsobil ju strach z koronavírusu

Koronavírus desí i väzňov. V St.Louis vypukla už tretia väzeňská vzbura súvisiaca s pandémiou.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V americkom meste St. Louis vypukla v sobotu väzenská vzbura. Trestanci rozbili okná, založili požiare a vyhadzovali von rôzne predmety. Hovorca starostky Jacob Long uviedol, že na upokojení situácie sa podieľali desiatky členov bezpečnostných zložiek. Na mieste zasahovali aj hasiči. Vzbura vypukla približne o 3:00 tamojšieho času, zapojilo sa 115 väzňov, ktorí boli podľa Longa "mimoriadne násilní a nedodržiavali nariadenia"Podľa úradov mužov k takémuto vyčíňaniu viedli obavy z koronavírusu, obmedzenia vyplývajúce z pandémie, ako napríklad obmedzené návštevy a zastavené súdne konania.

 

img


Zo St. Louis City Justice Center vlani v decembri a začiatkom januára previezli desiatky väzňov po dvoch vzburách, ktoré takisto vyvolala nespokojnosť s podmienkami v zariadení v čase pandémie. Paradoxne medzi 633 väzňami zatiaľ nezistili žiadneho infikovaného koronavírusom. Long vyhlásil, že si uvedomuje, že väzni čelia rovnakému stresu pre koronavírus ako aj iní ľudia. Dodal, že po upokojení situácie prevezú 50 až 60 väzňov do iného zariadenia.

 

img
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies