V Amerike sa zastavil život, najsledovanejšie finále vyhral Baltimore

NETKY.SK • 4 Február 2013, 08:24 • 2 min
V Amerike sa zastavil život, najsledovanejšie finále vyhral Baltimore

V Amerike sa zastavil život, najsledovanejšie finále vyhral Baltimore - Ostatné športy Víťazom 47. ročníka finále ligy amerického futbalu NFL Super Bowl sa v New Orleans po dráme stali hráči Baltimore Ravens, ktorí zdolali San Francisco 49ers 34 31.

slovakia

left justify in out

imgVíťazom 47. ročníka finále ligy amerického futbalu NFL Super Bowl sa v New Orleans po dráme stali hráči Baltimore Ravens, ktorí zdolali San Francisco 49ers 34:31. Zápas na štadióne Mercedes-Benz Superdome ovplyvnilo 36 minútové prerušenie pre výpadok osvetlenia, Ravens pod vedením trénera Johna Harbaugha vyhrali po roku 2001 ich druhý Super Bowl. Za najužitočnejšieho hráča finále vyhlásili quarterbacka víťazov Joa Flacca.

Návšteva 71.024 divákov a ďalšie milióny pred televíznymi obrazovkami videlo v prvom polčase jasnú dominanciu Baltimore. Tí v 32. minúte viedli 28:6 a zdalo sa byť všetko jasné. Po prerušení ale päťnásobný víťaz 49ers (1981, 1984, 1988, 1989, 1994), ktorý nastúpil do Super Bowlu ako nezdolaný tím, dokonale zaskočil súpera a postupne likvidoval jeho 22-bodový náskok. Dokázal to až na dva body, no taktický záver priniesol úspech Ravens.

Flacco v prvom dejstve pripravil tri touchdowny, no vrcholným okamihom bol rekord Super Bowlu jeho spoluhráča Jacoby Jonesa, ktorý v druhom polčase 109 yardovým behom ukážkovým returnom dostal neuveriteľne loptu do endzóny 49ers. Zdalo sa byť rozhodnuté, najmä keď žiadny z finalistov v histórii nedokázal otočiť viac ako desaťbodový náskok súpera. No po reštartovaní duelu sa vytiahol výborným výkonom aj quarterback San Francisca Colin Kaepernick, ktorý dokonca pekným 32-yardovým behom dal touchdown, čo je ďalší rekord quarterbacka vo finále NFL.

Duel šampióna AFC Ravens s víťazom NFC San Franciscom bol špeciálny aj tým, že prvýkrát v histórii si v najsledovanejšom športovom podujatí amerického kontinentu zmerali sily bratia na postoch trénerov, keďže San Francisco vedie Jim Harbaugh.

"Zápas ovplyvnilo prerušenie, museli sa s tým vyrovnať oba tímy. Oni sa s tým však vyrovnali oveľa lepšie. Boli schopní otočiť vývoj," povedal po zápase kouč víťazov. 

"Nič sme si neuľahčili. Bol to tvrdý boj na oboch stranách. Ale ľuďom sme dali pekný zážitok, videli zaujímavý zápas," uviedol Flacco, ktorý mal 22 dokončených prihrávok (z 33), nahádzal 287 yardov a Ravens priviedol do play off počas všetkých jeho piatich sezónach v klube. 

výsledok:

Baltimore Ravens - San Francisco 49ers 34:31 (7:3, 14:3, 7:17, 6:8)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona