V Amerike je obrovská zima: Väzeň na úteku sa radšej vrátil do svojej cely!

NETKY.SK • 8 Január 2014, 16:00 • 2 min
V Amerike je obrovská zima: Väzeň na úteku sa radšej vrátil do svojej cely!

LEXINGTON – V Amerike je momentálne taká zima, že sa aj väzni vracajú do väzenia.

slovakia

left justify in out

Štyridsaťdvaročný Robert Vick utiekol z väzenia s minimálnym stupňom stráženia v meste Lexington v štáte Kentucky. Po dvadsiatichštyroch hodinách na slobode však zistil, že jeho väzenská cela nie je až taká zlá.

Vick zistil, že vonku panuje treskúca zima, ktorá na niektorých miestach dosiahla až -38 stupňov Celzia, vošiel do najbližšieho motelu a povedal recepčnému nech zavolá políciu.

Vick už je naspäť vo svojej teplej väzenskej cele.

Vlna mrazivého počasia v Spojených štátoch sa v utorok rozšírila zo Stredozápadu do východných a južných častí krajiny, kde zaznamenali viaceré teplotné rekordy, zatiaľ čo z celej zasiahnutej oblasti úrady od nedele hlásili už najmenej 21 prípadov úmrtí súvisiacich s počasím. Teploty pod nulou sa počas dňa vyskytli na území všetkých 50 štátov USA, čo však meteorológovia v danom období nepovažujú za nezvyčajný fenomén. Médiá napriek tomu poukazujú na skutočnosť, že na veľkej časti amerického územia je momentálne chladnejšie ako na Antarktíde. Ochladenie spôsobil takzvaný polárny vír, ktorému na severovýchode USA v prvých dňoch roka predchádzala snehová víchrica.

Ako prvý zasiahli mrazy cez víkend Stredozápad USA, odkiaľ sa do utorka rozšírili do zhruba polovice krajiny. V meste Birmingham na území Alabamy namerali mínus 14 stupňov Celzia, čo prekonalo miestny rekord z roku 1970. Podobné teploty v utorok hlásili aj z Arkansasu, Georgie alebo Tennessee, hlboké mrazy však pretrvávajú aj na Stredozápade a teplomery v Chicagu počas noci ukazovali mínus 24 stupňov. V Illinois medzitým uviazli v závejoch tri vlaky s viac ako 500 cestujúcimi, zatiaľ čo počet zrušených letov pre ťažkosti s odbavovaním za štyri dni v celých USA presiahol 11-tisícovú hranicu. Ešte chladnejšie ako v Chicagu bolo v utorok v okolí St. Louis (mínus 25,5 stupňa Celzia), výrazne miernejšie mrazy predpovedali v New Yorku či Bostone. Meteorológovia očakávajú, že oteplenie by malo prísť už v priebehu najbližších dvoch dní.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona