FOTO V americkom Wyomingu sa objavila masívna trhlina

NETKY.SK • 10 November 2015, 14:00 • 2 min
FOTO V americkom Wyomingu sa objavila masívna trhlina

TEN SLEEP – Pri ranči na južnom úpätí hôr Bighorn Mountains sa objavila masívna trhlina, ktorá na sociálnych sieťach spôsobila šialenstvo.

slovakia

left justify in out

Podľa informácií poľovníckej organizácie SNS Outfitters & Guides, je trhlina je široká asi 45 metrov a dlhá približne 680 metrov, čo zodpovedá dĺže šiestich futbalových ihrísk. Miestni poľovníci trhlinu uvideli ešte začiatkom októbra a fotografie zverejnili na svojej stránke.

 

 

This giant crack in the earth appeared in the last two weeks on a ranch we hunt in the Bighorn Mountains. Everyone here is calling it “the gash”. It’s a really incredible sight.Huntwyo.com

Posted by SNS Outfitter & Guides on Friday, 23 October 2015



Odborníci tvrdia, že je to normálny geologický úkaz

"V tejto oblasti máme dva tábory a lovíme tu každý rok už po celé desaťročia. Naši sprievodcovia si prvýkrát všimli obrovskú trhlinu začiatkom októbra. Nevieme s určitosťou povedať, čo spôsobilo takýto masívny pohyb zeme, ale určite to tam nie je dlho," uviedli na svojej stránke SNS Outfitters & Guides.

Podľa odborníkov však nie je žiadny dôvod k panike, keďže trhlina sa podľa nich sformovala prirodzenými geologickými procesmi. V tejto oblasti nebola zaznamenaná žiadná seizmická aktivita, takže trhlina nevznikla zemetrasením.

"Neobvykle daždivá jar mohla spôsobiť nadmerné premočenie terénu, v dôsledku čoho sa obrovské skaly mohli posunúť pôsobením gravitácie," povedal štátny geológ Wyomingu Tom Drean pre Colorado 9NEWS. "Tieto druhy zosuvov sa vo Wyomingu dejú pravidelne, hoci sú zvyčajne menšie a dejú sa na jar," dodal.

 

 

While hunting this past weekend in the Bighorns, we came across an awesome example of how our earth is not as stable as you might think. Awesome forces at work here to move this much dirt!!

Posted by Randy Becker on Monday, 26 October 2015

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies