V americkom štáte Illinois vyčíňali búrky a tornáda

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 10:13 • 2 min
V americkom štáte Illinois vyčíňali búrky a tornáda

CHICAGO - Silné búrky sprevádzané početnými tornádami sa v noci na dnes prehnali cez stredozápad USA. Vietor a tornáda poničili domy a čerpaciu stanicu v strednej oblasti amerického štátu Illinois.

slovakia

left justify in out

Počasie zasiahlo aj tisíce futbalových fanúšikov semifinálového zápasu pohára Copa America v Chicagu, napísala agentúra AP.

 

 

Koordinátor pre krízové záležitosti v okrese Livingston County v strednom Illinois, Chuck Schoop, informoval o zničenej streche na miestnej čerpacej stanici a najmenej štyroch poškodených domoch.

Úrady evidujú hlásenia o menej závažných zraneniach. Národný meteorologický úrad hlásil ďalšie tornádo v severnej časti Illinois.

 

Presúvajúci sa búrkový pás prerušil na dve hodiny zápas medzi Chile a Kolumbiou v rámci pohára Copa America na štadióne v Chicagu. Fanúšikovia dostali pokyn, aby sa ukryli dovnútra.

 

Medzinárodné letiská v Chicagu zrušili pre nepriaznivé poveternostné podmienky okolo 400 letov a ďalšie linky odbavovali so 70- až 90-minútovými meškaniami.

 

Na severe Illinois ostalo v noci nadnes bez elektrickej energie okolo 20.000 domácností.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies