V americkom štáte Alabama už začali sobášiť homosexuálov

NETKY.SK • 9 Február 2015, 19:03 • 2 min
V americkom štáte Alabama už začali sobášiť homosexuálov

BIRMINGHAM - Dvojice rovnakého pohlavia sa dnes začali sobášiť v americkom štáte Alabama po tom, čo najvyšší súd odmietol zablokovať uzatváranie ich manželstiev v tomto konzervatívnom južanskom štáte. Informovala o tom tlačová agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Rozhodnutie súdu znamená, že Alabama sa stala 37. štátom USA, kde sa môžu dvojice osôb rovnakého pohlavia legálne sobášiť, pripomenula tlačová agentúra AP.

     

Manželstvo osôb rovnakého pohlavia je teraz zakázané iba v 13 z 50 štátov. Obhajcovia homosexuálnych manželstiev zaznamenali v posledných rokoch už celú sériu právnych víťazstiev. V súčasnosti až dve tretiny Američanov žijú v štátoch, kde je manželstvo osôb rovnakého pohlavia legálne.
     

Rozhodnutie ohľadne Alabamy prichádza v čase, keď americký najvyšší súd smeruje zrejme k historickému, celoštátnemu rozhodnutiu o otázke, ktorá tak veľmi rozdeľuje spoločnosť. Minulý mesiac najvyšší súd oznámil, že si vypočuje argumenty, či homosexuálne dvojice majú právo uzavrieť manželstvo kdekoľvek v Amerike - rozhodnutie sa očakáva koncom júna.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies