V americkej televíznej debate sa stretli 3 demokrati kandidujúci na prezidenta

NETKY.SK • 20 December 2015, 09:21 • 2 min
V americkej televíznej debate sa stretli 3 demokrati kandidujúci na prezidenta

WASHINGTON - Američania mohli v sobotu večer sledovať v televízii v priamom prenose z New Hampshiru poslednú tohtoročnú debatu troch z uchádzačov o prezidentskú kandidatúru Demokratickej strany - bývalej ministerky zahraničných vecí Hillary Clintonovej, senátora Bernieho Sandersa a bývalého guvernéra štátu Maryland Martina O'Malleyho.

slovakia

left justify in out

Clintonová využila svoje úvodné slovo na výzvu k voličom, aby zabránili republikánom "zrušiť" reformy zavedené vládou prezidenta Baracka Obamu - ako je napríklad zákon o zdravotnej starostlivosti či daňové úľavy.

 

"Výrazne sa rozchádzame, my, ktorí sme dnes tu na pódiu, so všetkými našimi republikánskymi náprotivkami," citovala ju tlačová agentúra AP. Clintonová voličom zdôraznila, že demokrati toho chcú ešte veľa urobiť.

 

Jej hlavný protikandidát senátor Bernie Sanders sa Clintonovej i svojim voličom v úvode ospravedlnil za to, že člen jeho tímu manipuloval neoprávnene s databázou Clintonovej volebného tímu o jej voličoch, ktorú spravuje celoštátny výbor strany. Zamestnanca prepustili, povedal.

 

Clintonová ospravedlnenie prijala a konštatovala, že toto podľa nej Američanov nezaujíma.

 

O'Malley v úvode povedal, že USA nikdy nesmú kapitulovať pred "fašistickými sľubmi miliardárov s veľkými ústami". Hovoril o vedúcom republikánskom kandidátovi na prezidenta Donaldovi Trumpovi. Povedal tiež, že USA nesmú kapitulovať ani pred teroristami a rasistami.

 

Zaútočil na Clintonovú a Sandersa, že robia príliš málo pre posilnenie zákonov o zbraniach. Za nedostatok pokroku v bezpečnosti zbraní podľa neho môže "politický prístup Washingtonu", ktorí obaja reprezentujú.

Demokrati na rozdiel od republikánov viedli doteraz relatívne civilnú predvolebnú kampaň.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies